Tarif Hakkında

Yaz akşamlarına yakışan, pratik ve sağlıklı bir tarif: Közde biber dolması! Tavuk ve peynirin muhteşem uyumunu deneyimleyeceğiniz bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması kolay, malzemeleri de her yerde bulunabilen bu yemek, hem hafif hem de doyurucu. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici bir seçenek arayanlar için ideal. Siz de bu enfes lezzeti tadarak yaz akşamlarınıza renk katabilirsiniz. Deneyimlediğinizden pişman olmayacağınız bir tarif olduğu garanti!

Malzemeler: Tavuk ve Peynirli Dolma İçin

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
* 1/2 çay kaşığı soğan tozu
* 1 adet sarı kapya biber
* 1 adet kırmızı kapya biber
* 2 adet dolmalık biber
* 1 adet tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1 tutam kimyon

Malzemeler: Peynirli Dolgu İçin

* 200 gram lor peyniri (sürmelik)
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/4 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı köri
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 adet limon suyu
* 1 dal taze soğan (ince doğranmış)

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp, tavuku, sarımsak tozu, soğan tozu, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ile birlikte kavurun. Tavuk piştikten sonra, kapya ve dolmalık biberleri uzunlamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Ayrı bir kapta lor peynirini, pul biber, kimyon, köri, tuz, limon suyu ve taze soğanı iyice karıştırın. Hazırladığınız peynirli harcı, tavuklu karışımla birleştirin. Biberleri bu harçla doldurun. Fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!