Muhteşem Bir Lezzet: Çikolatalı Mereng Kek

Pamuk gibi hafif, çikolata dolu bu çikolatalı mereng kek tarifiyle, her gününüze lezzet katacaksınız. Özel günlerinizin de vazgeçilmez tatlısı olacak bu keki mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması düşündüğünüzden çok daha kolay. Malzemelerin birçoğu zaten mutfağınızda mevcuttur. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok etkileneceklerdir. Tarifin her aşamasını dikkatlice takip ettiğiniz sürece, kusursuz bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Tarifin en güzel yanı, hem çikolata sevenleri hem de mereng severleri aynı anda mutlu etmesi. Şimdiden ellerinize sağlık!

Malzemeler: Kek Hamuru

* 250 gram kuvertür bitter çikolata
* 180 gram tereyağı
* 2 adet yumurta
* 4 adet yumurta sarısı
* 90 gram esmer şeker
* 1 paket vanilin
* 50 gram un
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay bardağı fındık

Malzemeler: Mereng

* 220 gram toz şeker
* 4 adet yumurta beyazı
* 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
* 20 gram kakao

Hazırlanışı

Öncelikle, kek hamurunu hazırlamak için; bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurtaları, yumurta sarılarını ve esmer şekeri çırpın. Erimiş çikolata ve tereyağını bu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Son olarak, fındıkları da karışıma ekleyip güzelce harmanlayın. Daha sonra, mereng için; yumurta beyazlarını ve sirkeyi mikserle çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Kıvam koyulaştığında, kakaoyu ekleyin ve bir süre daha çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu fırın tepsisine yayın ve üzerine merengi eşit şekilde yayın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen kek iyice soğuyana kadar bekletin ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun!