Lezzetli Bir Kinoa Kısırı Deneyimi

Bu tarifle, damak çatlatan enfes bir kısırı hazırlayacaksınız. Malzemeler basit, hazırlık ise oldukça kolay. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu kinoa kısırı, her öğün için ideal bir seçenek. Özellikle yaz aylarında serinletici ve hafif bir yemek arayanlar için mükemmel bir alternatif. Siz de bu pratik tarifi deneyerek sofranızı şenlendirebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Hazırlanış aşamalarını dikkatlice takip ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Tarifin sonunda bazı ipuçları da bulacaksınız.

Gerekli Malzemeler

- 1/2 su bardağı kinoa- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1/2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet taze yeşillik (mayadanoz, dereotu vb.)
- 2-3 adet cherry domates (yarım ay şeklinde doğranmış)
- 1/2 adet havuç (rendelenmiş)
- 1/2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle kinoayı kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Daha sonra, zeytinyağını bir tavada ısıtıp, kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Haşlanmış kinoayı, rendelenmiş havucu, doğranmış cherry domatesleri ve yeşillikleri salçalı karışıma ekleyin. Limon suyu, nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Arzuya göre baharat ekleyebilirsiniz. Kısırınızın iyice harmanlandığından emin olun. Servis etmeden önce en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis edilmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun!