Nefis Çıtır Patates Hazırlama

Sadece üç malzemeyle çıtır çıtır, enfes patates kızartması yapmak artık çok kolay! Bu pratik tarifimizle, hem zamandan hem de zahmetten tasarruf edeceksiniz. Siz de misafirlerinizi veya ailenizi bu lezzetli atıştırmalıkla şımartın. Malzemelerin basitliği, lezzetin mükemmelliğini gölgede bırakmıyor. Aksine, bu tarifin başarısı, malzemelerin birbirleriyle uyumunda gizli. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilecek bu çubuk patates, her öğüne mükemmel bir eşlikçi olacak.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes 3 malzemeli çubuk patates tarifi için ihtiyacınız olanlar: 3-4 adet orta boy patates, 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 çay kaşığı tuz. Kızartma için ise yarım su bardağı sıvı yağ yeterli olacaktır. Malzemelerin kalitesi, sonucun lezzetini doğrudan etkileyeceğinden, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle patatesleri yıkayıp soyduktan sonra, istediğiniz kalınlıkta çubuklar halinde kesin. Ardından, kesilmiş patatesleri bir kapta mısır nişastası ve tuzla iyice karıştırın. Tüm patates parçalarının nişasta ile kaplanması önemlidir, bu sayede çıtır bir dış görünüm elde edersiniz. Bol sıvı yağda orta ateşte, patatesler kızarana kadar kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun! İsterseniz üzerine ketçap, mayonez veya dilediğiniz soslarla servis yapabilirsiniz.

Ek İpuçları

Patatesleri kızartmadan önce 15-20 dakika kadar bekletmek, daha çıtır bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Kızartma işlemi sırasında yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin, aksi takdirde patatesler dışı yanıp içi çiğ kalabilir. Afiyet olsun!