Ketojenik Diyet ve Tatlılar

Ketojenik beslenme şekli, tatlı özlemini bastırmak zorunda kalacağınız anlamına gelmez. Aksine, bu diyetle uyumlu birçok lezzetli tatlı tarifi mevcuttur. Bugün sizlerle üç farklı ve ağız sulandıran ketojenik tatlı tarifi paylaşacağız. Bu tarifler, hem düşük karbonhidrat hem de yüksek yağ içeriğiyle keto diyetinizi desteklerken, tatlı krizlerinizi de önlemeye yardımcı olacaktır. Hazırlıkları oldukça pratik olan bu tariflerle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir şekilde tatlı keyfini çıkarabilirsiniz. İşte size, tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, enerjinizi dengeleyecek ve keto yolculuğunuzu daha keyifli hale getirecek üç tarif.

Fıstıklı Çikolata Trufu

Malzemeler: 100 gram fıstık ezmesi, 100 gram tereyağı, 2,5 yemek kaşığı kakao, 1/2 çay kaşığı tarçın, 50 gram bitter çikolata, 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı.
Hazırlanışı: Tereyağını eritin. Erimiş tereyağı, fıstık ezmesi, kakao, tarçın ve tatlandırıcıyı bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra, küçük parçalar halinde kırdığınız bitter çikolatayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 2 saat soğutun. Soğuduktan sonra, küçük parçalar halinde keserek servis edebilirsiniz.

Hindistan Cevizli Frambuazlı Peynirli Tatlı

Malzemeler: 100 gram Hindistan cevizi, 100 gram tereyağı, 2 çay kaşığı tarçın, 300 gram taze peynir, 1 su bardağı krema, 1 çay kaşığı vanilya aroması, 1 yemek kaşığı limon suyu, 200 gram dondurulmuş frambuaz, 2 yemek kaşığı tatlandırıcı.
Hazırlanışı: Tereyağını eritin ve Hindistan cevizi ile karıştırın. Ayrı bir kapta, taze peynir, krema, vanilya aroması, limon suyu ve tatlandırıcıyı çırpın. Daha sonra, erimiş tereyağı ve Hindistan cevizi karışımını peynirli karışıma ekleyip iyice karıştırın. En son olarak dondurulmuş frambuazları ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız tatlıyı buzdolabında en az 1 saat soğutup servis edin.

Kahveli Labne Peynirli Tatlı

Malzemeler: 200 gram labne peyniri, 1 su bardağı krema, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 30 gram bitter çikolata, 1 tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı badem unu, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı tatlandırıcı.
Hazırlanışı: Labne peynirini, kremayı, granül kahve, tatlandırıcıyı ve kakaoyu bir kapta iyice karıştırın. Küçük parçalar halinde kırdığınız bitter çikolatayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak, badem unu ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı küçük kaplara veya kaseler bölüştürün ve buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.