Nefis Acılı Yaprak Bezelye Mezesi

Yaprak bezelye ile yapılan tariflerin azlığına çözüm getirdik! Bu tarifimiz, acı sevenler için mükemmel bir meze seçeneği sunuyor. Baharatlı ve lezzetli yapısıyla damak çatlatan bir deneyim yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu mezeyi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz gibi, kendi damak zevkinize göre de özelleştirebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu ev mutfağında zaten bulunuyor. Deneyimledikten sonra, kolaylığı ve lezzetiyle sık sık yapacağınız bir tarif olacağından eminiz. Hazırlama süreci oldukça pratik ve hızlı olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek bir lezzete sahip olacaksınız. Afiyet olsun!

Malzemeler

200 gram yaprak bezelye, 3 yemek kaşığı acı sos, 1 yemek kaşığı baharat karışımı, 1/4 limon suyu, 1 büyük boy kapya biber, 1 domates, 1 yemek kaşığı sıcak su, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 bağ dereotu, 1 bağ taze soğan, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanış

Öncelikle yaprak bezelyelerini yıkayıp, incecik doğrayın. Kapya biberi ve domatesi de küp küp doğrayın. Derin bir kapta, doğranmış bezelyeler, kapya biber, domates, acı sos, baharat karışımı, limon suyu, sıcak su, biber salçası, zeytinyağı, dereotu ve taze soğanı iyice karıştırın. Ardından, zencefil, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemelerin iyice harmanlandığından emin olun. Hazırladığınız acılı bezelye mezesini buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Daha yoğun bir lezzet için, mezenizi bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu sayede tatlar birbirine daha iyi karışacaktır. Servis ederken, üzerine taze dereotu ekleyebilirsiniz. İsterseniz yanında çıtır çıtır pide veya kızarmış ekmekle birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Acı seviyenizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha az acı tercih ediyorsanız, acı sos miktarını azaltabilirsiniz. Baharat karışımını dilediğiniz gibi değiştirebilir, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Taze malzemeler kullanmak, mezenin lezzetini artıracaktır. Eğer elinizde taze malzemeler yoksa, dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz. Ancak taze malzemelerin lezzetini yakalayamayacağınızı unutmayın. Mezenizi daha lezzetli hale getirmek için, üzerine birkaç damla nar ekşisi damlatabilirsiniz. Afiyet olsun!