Lezzetli Bir Tarif: Analı Kızlı

Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan bu tarif, hem çorba hem de ana yemek olarak sofralarınızı şenlendirecek. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan analı kızlı, özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir seçenek. Hazırlanışı biraz zaman alsa da, emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacağınızdan emin olabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifimizi takip ederek, harika bir analı kızlı hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes yemeği çok seveceklerdir. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolaylıkla bulunabilecek türdendir. Dilerseniz baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Birinci Kısım (Kıymalı Karışım):

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz

İkinci Kısım (Bulgur Karışımı):

  • 6 su bardağı esmer bulgur
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çorba kaşığı un

Üçüncü Kısım (Etli Sos):

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 4 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanış

Öncelikle, kıymalı karışımı hazırlayın. Soğanları kavurun, kıymayı ekleyip pişirin. Baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın. Daha sonra bulgur karışımını hazırlayın. Bulguru, kıymayı, biber salçasını, yumurtayı, baharatları ve unu iyice karıştırın. Kıymalı karışımı ve bulgur karışımını ayrı ayrı hazırladıktan sonra, etli sosu hazırlamaya geçin. Kuşbaşı eti, nohut ve baharatları birlikte pişirin. Pişen etli sosu, bulgur karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız kıymalı karışımı ise, bulgur ve etli karışımın üzerine yayın. Son olarak, orta ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Servis etmeden önce üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!