Tarif Hakkında

Mis gibi kokusuyla enfes bir lezzet sunan bademli fesleğenli tavuk tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu pratik ve lezzetli tarif, hem günlük yemekleriniz için hem de özel günleriniz için mükemmel bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, birkaç adımda enfes bir yemek sofranıza geliyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar. Yemeğinizi taze ekmek ve mevsim yeşillikleriyle süsleyerek sunabilirsiniz. Hazırsanız, mutfağa doğru yola çıkalım!

Malzemeler

* 2 adet tavuk göğsü* 10 adet taze fesleğen yaprağı
* 10 adet soyulmuş çiğ badem* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt (arzuya göre laktozsuz)
* 1 silme tatlı kaşığı un
* 1 çay kaşığı (tepeleme) kırmızı toz biber
* 1 tutam karabiber
* 1 adet orta boy haşlanmış patates (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Tavuk göğüslerini yıkayıp, incecik dilimleyin. Bir kapta zeytinyağı, süt, un, kırmızı biber ve karabiberi iyice çırpın. Daha sonra doğranmış fesleğen ve bademleri bu karışıma ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuk dilimlerinin üzerine dökün ve her tarafını sosla kaplayın. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra, önceden ısıtılmış ızgara veya tavada her iki tarafını da altın sarısı kızarana kadar pişirin. Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayıp, tavuk yanında servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir badem aroması için, bademleri hafifçe kavurabilirsiniz. Fesleğen yerine farklı otlar da kullanabilirsiniz. Örneğin, kekik veya reyhan da güzel bir tat verebilir. Tavukları pişirmeden önce marine etmeniz, daha lezzetli bir sonuç almanızı sağlar.