Tarif Hakkında
Soğuk kış günlerinde hem vücudunuzu ısıtacak hem de bağışıklığınızı destekleyecek lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Bu kırmızı renkli çorba, zengin sebze ve bakliyat içeriğiyle vücudunuza gerekli vitamin ve mineralleri sağlayacak. Antioksidan özelliğiyle de hücrelerinizi serbest radikallere karşı koruyarak sağlığınızı destekler. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem pratik hem de son derece besleyici. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarif, sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Özellikle kış aylarında tüketmeniz önerilir. Siz de bu enfes tarifi deneyin ve faydalarına şahit olun.Malzemeler
- 2 adet pancar
- 1 adet siyah havuç
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet kereviz
- 1 adet pırasa
- 1 adet patates
- 1 avuç kırmızı mercimek
- 1 avuç bakla
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
Hazırlanışı
1. Pancar, siyah havuç, kırmızı soğan, kereviz, pırasa ve patatesi yıkayıp temizleyin. Pancarı ve havucu orta boy küpler halinde doğrayın. Kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Kereviz ve pırasayı da küçük parçalar halinde doğrayın. Patatesi de küp küp doğrayın. Kırmızı mercimek ve baklayı yıkayın.2. Büyük bir tencereye doğranmış sebzeleri ekleyin. Üzerine 1,5-2 litre su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kırmızı mercimek ve baklayı ilave edin.
3. Tuz, karabiber ve sumağı ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.
4. Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya çorba ezicisi kullanarak püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz sumak serpip servis yapabilirsiniz. Sıcak olarak tüketin.