Besleyici ve Lezzetli Bir Çorba
Bu tarif, klasik brokoli çorbasını daha besleyici hale getirmek için bol miktarda A vitamini deposu havuç ve lif ile K vitamini kaynağı karnabahar ekleyerek zenginleştiriyor. Bağışıklık sistemini desteklemek isteyenler için ideal bir seçenek. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dengelemek için süt kullanıyoruz. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede sofralarınızı süsleyen bu çorba, hem büyükler hem de çocuklar için ideal bir besin kaynağı. Hafif ve doyurucu yapısıyla, sağlıklı beslenmeye önem veren herkese hitap edecek. Malzemelerin taze olmasına dikkat ederek, çorbanızın tadını en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler
* 1/2 adet brokoli* 1/2 adet küçük boy karnabahar* 2 adet havuç
* 1 adet büyük diş sarımsak
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 3 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanış
1. Öncelikle havuçları ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Brokoli ve karnabaharı da küçük parçalara ayırın.2. Tereyağını tencereye alın ve eritin. Doğranmış havuç ve sarımsağı ekleyip, birkaç dakika soteleyin.
3. Brokoli ve karnabaharı da tencereye ekleyin. Üzerine suyu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
4. Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderdan geçirin veya püre haline getirin.
5. Püre haline getirdiğiniz çorbaya sütü ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiberi de ilave edip, tekrar kaynatın.
6. Kıvamını kontrol edip, dilediğiniz gibi daha sulu veya koyu kıvamlı hale getirebilirsiniz.
7. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.