Lezzetli ve Sıcak Bir Havuç Çorbası

Klasik çorbalardan sıkıldıysanız ve soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu bol baharatlı havuç çorbası tarifi, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay. Hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak sıcak bir kase çorba için ihtiyacınız olan tüm malzemeler burada. Tarifimizdeki baharatlar, çorbanıza eşsiz bir aroma katacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacak. Hemen deneyin ve soğuk kış akşamlarınıza sıcak bir dokunuş katın. Hazırlık süresi oldukça kısa ve malzemeleri bulmak da son derece kolay. Bir de üzerine taze ekmek kırıntıları serpmeyi unutmayın!

Gerekli Malzemeler

İşte bu enfes havuç çorbası için ihtiyacınız olacak malzemeler: 2 adet havuç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet mor soğan, 1 adet patates, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil, 1,5 litre sıcak su, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı karabiber.

Hazırlanış

Öncelikle, havuçları, patatesi ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın. Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin ve ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından, havuç ve patatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Kıyılmış sarımsağı ilave edin ve kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tuz, köri, zerdeçal, zencefil ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve en az 20 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blendırdan geçirerek püre haline getirin. Dilerseniz çorbanızı süzgeçten geçirebilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine biraz taze maydanoz veya krema ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!