Baharın Müjdecisi: Çağla
Çağla mevsimi geldi, pazar tezgahları ve ağaç dalları bu nefis meyveyle dolup taşıyor. Baharın gelişiyle birlikte sofralarımıza renk katan çağla, eşsiz lezzetini sunuyor. Bu tarifimizde, çağlanın enfes tadını aşı halinde deneyimleyeceğiz. Hazırlığı oldukça kolay olan bu yemek, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin. Bol vitamin ve lif içeriğiyle de oldukça sağlıklı bir tercih. Bir de yanında ayranı eksik etmeyin, mükemmel bir ikili oluşturuyor.Malzemeler ve Hazırlanış
İşte bu enfes çağla aşısı için gereken malzemeler: 500 gram ayıklanmış çağla, 300 gram kuzu eti (küp doğranmış), 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 adet doğranmış soğan, 2 su bardağı süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz.Öncelikle, tereyağını tencerede eritip doğranmış soğanı kavuralım. Ardından kuzu etini ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Haşlanmış nohutu ve ayıklanmış çağlaları ekleyip, biraz su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Çağlalar yumuşayıp, etler iyice pişince, ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpalım. Bu karışımı, tenceredeki yemeğe yavaşça ekleyerek karıştıralım. Kaynama noktasına gelene kadar pişirmeye devam edip, tuzunu ayarlayalım. Ocaktan almadan önce 10 dakika kadar kısık ateşte dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun!