Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Artık tost ekmekleriniz çöpe gitmesin! Bu tarifle bayat ekmeklerinizi enfes bir tatlıya dönüştürebilirsiniz. Vişneli sosuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu bayat ekmek tatlısı tarifi, hem ekonomik hem de oldukça pratik. Hazırlaması kolay ve malzemeleri her evde bulunan bu tatlı, beklenmedik misafirleriniz için de ideal bir ikramlık olabilir. Çocukların da çok seveceği bu tarif, sizleri de şaşırtacak kadar lezzetli. Bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin en güzel yolu olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes bayat ekmek tatlısı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 su bardağı dondurulmuş vişne, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı, 12 adet bayat tost ekmeği, 6 yemek kaşığı labne, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı toz Antep fıstığı.

Hazırlanış

Öncelikle vişne sosunu hazırlayalım. Bir tencereye dondurulmuş vişneleri, toz şekeri ve suyu ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Vişneler yumuşayana ve sos kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra, bayat tost ekmeklerini kareler halinde kesin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ekmek dilimlerini üst üste gelecek şekilde dizin. Üzerlerine labneyi yayın. Vişne sosunu ekmeklerin üzerine eşit şekilde dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri ve kaymak ile süsleyip, Antep fıstığı serpin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!