Bayat Ekmeğinizi Değerlendirin!

Bayat ekmekler artık çöpe gitmesin! Bu tarifle, ellerinizde kalan bayat ekmekleri lezzetli bir böreke dönüştürebilirsiniz. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayacağınız bu tarif, hem ekonomik hem de pratik. Kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize harika bir alternatif olacak bu ekmek böreği, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Siz de bu pratik yöntemi deneyerek, mutfaktaki atıklarınızı azaltırken damak zevkinizi şenlendirebilirsiniz. Aileniz de bu enfes börekten çok memnun kalacak! Malzemeleri hazırlayıp, hazırlanış aşamalarını takip ederek, kısa sürede mükemmel bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Hadi, birlikte bayat ekmeklerinizi dönüştürelim!

Gerekli Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 adet bayat ekmek (dilimlenmiş)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet domates (küp doğranmış)
* 5 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 3 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
* 6 dilim hindi jambon (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Derin bir kapta yumurtaları, sütü, sıvı yağı, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi çırpın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Daha sonra, bir fırın tepsisine tereyağını yayın. Bayat ekmek dilimlerini tepsiye dizin ve hazırladığınız yumurtalı karışımı ekmeklerin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine, küp doğranmış domatesleri, biberleri ve hindi jambonunu serpiştirin. En üstüne bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, kaşar peyniri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!