Rus Salatası: Bezelyesiz Hazırlanışı
Klasik Rus salatası tarifinin bezelyesiz versiyonu, hem tadı hem de dokusuyla kendine hayran bırakıyor. Bezelyeyi sevmeyenler için mükemmel bir alternatif olan bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Malzemelerin uyumu ve hazırlanış kolaylığıyla, kısa sürede enfes bir meze hazırlayabilirsiniz. Özellikle misafirleriniz için şık bir sunumla servis edebilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, sizleri de etkileyeceğinden eminiz. İşte, sizler için hazırladığımız bezelyesiz Rus salatası tarifi:Malzemeler
* 3 adet orta boy patates* 2 adet orta boy havuç
* 4 adet salatalık turşusu (orta boy)
* 4-5 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
* 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
Hazırlanış
1. Patatesleri ve havuçları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Küçük küpler halinde doğrayın.2. Orta ateşte kaynar suya atın. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika). Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
3. Salatalık turşularını da küp küp doğrayın.
4. Haşlanmış patates ve havuçları soğuyunca, salatalık turşuları ile bir kapta karıştırın.
5. Tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
6. Mayonezi azar azar ekleyerek, istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Mayonez miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
7. Hazırladığınız bezelyesiz Rus salatasını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!