Muhteşem Bir Fasolada Deneyimi

Dünya mutfağından, Türk damak tadına uygun, sağlıklı ve doyurucu bir tarif: Fasolada! Klasik bir çorba tarifinden çok daha fazlası; bol sebzeli, vitamin deposu bir lezzet. Bu tarifimizle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabileceğiniz enfes bir yemek deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlaması kolay, tadı ise unutulmaz! Malzemelerin uyumu ve pişirme tekniği, fasoladanızı benzersiz kılacak. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, pratik ve lezzetli bir yemek arıyorsanız doğru yerdesiniz. Elma ve defne yaprağı gibi ince dokunuşlarla zenginleştirilen bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Gerekli Malzemeler

* Çorba için: 1 adet havuç, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber, 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 5 su bardağı sebze suyu, 1 adet küçük boy kırmızı elma, 1 adet defne yaprağı.
* Ekmek kızartması için: 8 dilim ekmek, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ baş sarımsak, ¼ demet maydanoz.

Hazırlanış

1. Öncelikle, havuç, kereviz ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı incecik kıyın. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış sebzeleri orta ateşte 5 dakika kadar soteleyin. Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Haşlanmış kuru fasulyeyi, sebze suyunu, doğranmış elmayı ve defne yaprağını tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az 30 dakika, fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
2. Ekmek kızartması için; ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ekmek küplerini altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra, kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyerek karıştırın.
3. Pişen fasoladayı servis kasesine alın. Üzerine sarımsaklı maydanozlu ekmek kızartmalarını ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!