Nefis Bir Kafe Usulü Islak Kek

Bugün sizlerle enfes bir ıslak kek tarifi paylaşacağız. Kafe tarzı, bol soslu ve dokusu ağızda dağılan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. Tarifimizin en önemli özelliği, kekin içini nemlendiren bol sosu. Bu sos, kekin kurumasını önleyerek, uzun süre taze kalmasını sağlar. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifle, siz de misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Kek için

4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı un, 2 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu.

Malzemeler: Sos için

2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı toz şeker, 60 gram çikolata. Bu malzemeleri bir tencerede ısıtıp, çikolatayı eritip sosumuzu hazırlayabiliriz. Soğumaya bıraktıktan sonra, kekimizin üzerine bolca dökeceğiz. Çikolata yerine farklı aromalar da deneyebilirsiniz. Örneğin; fındık ezmesi ya da çilek sosu harika bir seçenek olabilir. Sosun kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha yoğun bir sos tercih ediyorsanız, süt miktarını azaltabilirsiniz. Keki hazırladıktan sonra, sosu üzerine eşit şekilde yayın ve biraz bekleyin. Kek, sosu iyice çekince daha da lezzetli oluyor.

Hazırlanışı

Öncelikle kek için tüm malzemeleri bir kapta çırpın. El çırpıcı veya mikser kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, kekin tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu bolca dökün. Servis etmeden önce en az 1 saat buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun!