Nefis Bir Lezzet: Tavuk Kapama

Aileniz ve dostlarınızla paylaşabileceğiniz enfes bir akşam yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bol tereyağlı ve lezzetli tavuk ile hazırlanan bu kapama, mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir yemek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifimizi takip ederek kısa sürede sofranızı süsleyebilirsiniz. Her lokmada damağınızda bıraktığı eşsiz tat, sizi büyüleyecek. Ağız sulandıran aroması ve doyurucu yapısıyla, misafirlerinizi de etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzete siz de hayran kalın!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes tavuk kapama tarifini uygulamak için aşağıdaki malzemeleri temin etmeniz gerekiyor:

Tavuk ve Suyun Hazırlanması:

  • 8 adet tavuk baget
  • 2 litre su
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1/2 adet soğan

Pirinç ve Bulgur Karışımı:

  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur

Yoğurtlu Sos:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Ek Tereyağı ve Tavuk Suyu:

  • 9 çay kaşığı tereyağı
  • 1 litre tavuk suyu

Tavuk Kapama Hazırlama Adımları

1. Öncelikle tavuk bagetleri, suyu, karabiberi, defne yapraklarını ve doğranmış soğanı bir tencereye alın ve tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Pişen tavukları sudan alıp, ayırın. Tavuk suyunu saklayın.
2. Ayrı bir tencerede, pirinci, sıvı yağı ve tereyağını kavurun. Ardından pilavlık bulguru ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
3. Pişen pirinç ve bulgur karışımına, yoğurt, kırmızı biber, tuz ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
4. Pişmiş tavukları, eklediğiniz tereyağı ve daha önce ayırdığınız tavuk suyuyla birlikte pirinç-bulgur karışımına ekleyin. Karıştırıp, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
5. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!