Lezzetli ve Hafif Bir Mücver Deneyimi

Bu tarifte, klasik mücverin hafif dokusunu, börek tadıyla buluşturuyoruz. İçerisindeki taze sebzeler, yemeğe eşsiz bir aroma ve ferahlık katıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli bir yemek seçeneği sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes mücverleri çok sevecekler. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir ara sıcak veya ana yemek alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz. Sıcak olarak servis edildiğinde en güzel tadını alırsınız. Dilerseniz yanında yoğurt veya ayran da ikram edebilirsiniz.

Malzemeler: Kabak, Patates ve Daha Fazlası

* 3 adet orta boy kabak
* 2 adet orta boy patates
* 1,5 çay bardağı lor peyniri
* 2 adet yumurta
* 3/4 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1,5 - 2 su bardağı un
* 1/2 paket kabartma tozu
* 3 dal taze soğan
* 1 yemek kaşığı çörek otu
* 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanış: Adım Adım Börek Aromalı Mücver

1. Öncelikle kabak ve patatesleri yıkayıp rendeleyin. Daha sonra rendelenmiş sebzeleri bir kaba alın. Lor peynirini, yumurtaları, zeytinyağını, sütü, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Taze soğanı ince ince doğrayıp harca ekleyin. Çörek otu ve susamı da karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
2. Hazırladığınız harcı kızdırılmış yağda, orta ateşte, her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!