Tarif Hakkında
Bu enfes buharda pişmiş limonlu somon ve kuşkonmaz tarifi, hafifliği ve eşsiz lezzetiyle damak zevkinize hitap edecek. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu tarifi, kısa sürede hazırlayabilir ve sofranızın şıklığını artırabilirsiniz. Somonun yumuşak dokusu, kuşkonmazın tazeliği ve limonun ferahlığı, mükemmel bir uyum yakalayarak unutulmaz bir yemek deneyimi sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli yemeğe bayılacaklar. Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, hafta içi akşam yemekleriniz için ideal bir seçenektir. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 400 gram somon fileto* 300 gram kuşkonmaz* 1 adet limon
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
1. Somon filetosunu yıkayıp kurulayın. Limonun suyunu sıkın ve zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Bu karışımı somon üzerine sürün. Kuşkonmazları yıkayıp uç kısımlarını kesin.2. Buharda pişiriciye önce kuşkonmazları yerleştirin. Üzerine somon filetosunu koyun. Yaklaşık 10-15 dakika, somon pişene kadar buharda pişirin. Pişirme süresi, somonun kalınlığına göre değişebilir. Pişmiş olup olmadığını kontrol etmek için bir çatal batırabilirsiniz. Çatal kolayca batıyorsa pişmiştir.
3. Pişen somon ve kuşkonmazı servis tabağına alın. Üzerine limon dilimleri ve dilediğiniz şekilde süslemeler ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!