Sağlıklı ve Lezzetli Bir Kahvaltı Alternatifi
Uzun kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak bu tam buğday poğaça tarifi, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Dereotu, ceviz parçaları ve lor peyniri mükemmel bir uyum yakalıyor. Hafif ve besleyici yapısıyla güne enerjik başlamanıza yardımcı olur. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Özellikle çocukların da severek tüketeceği bu poğaçalar, kahvaltılıklarınızın arasında yerini alacak. İçeriğindeki tam buğday unu sayesinde tok tutucu özelliğe de sahip. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
İşte bu enfes poğaça için ihtiyacınız olan malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 0.5 demet taze dereotu (ince kıyılmış)
- 4 adet ceviz (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 4 çorba kaşığı lor peyniri
- 1 çay kaşığı keten tohumu
Hazırlanışı
Bu lezzetli poğaçaları hazırlamak oldukça kolay. Öncelikle, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, dereotu, ceviz, tuz, elma sirkesi ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra, tam buğday unu'nu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Lor peynirini ve keten tohumunu da hamura ekleyip karıştırın. Hamuru hafifçe yağlanmış tepsiye istediğiniz şekli vererek dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!