Nefis Haşhaşlı Şekerpare

Pratik ve lezzetli bir şekerpare tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle, kısa sürede enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İçindeki haşhaş tohumlarının çıtırtısı, damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Püf noktalarıyla hazırlanan bu şekerpareler, tam kıvamında ve son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek. Sıcacık çay veya kahve eşliğinde servis edebileceğiniz bu tatlı, hem yapımı kolay hem de inanılmaz lezzetli. Deneyin ve tadına bakın, pişman olmayacaksınız!

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 150 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1/4 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti İçin:

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1/2 limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Şerbet soğumaya bırakılırken, hamur için gereken tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru, küçük parçalar halinde yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken hazırladığınız soğuk şerbete batırın ve tekrar tepsisine dizin. Şerbeti iyice çekmesi için bir süre bekletin. Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!