Lezzetli Kıymalı Harç

Öncelikle, kıymalı harcımızı hazırlayalım. 1/2 su bardağı sıvı yağda 2 adet ince kıyılmış kuru soğanı hafifçe kavuralım. Ardından, 300 gram kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra, ılık suda bekletilmiş 3 tatlı kaşığı kuş üzümü, 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ilave edip karıştıralım. Kıyma harcımız hazır. Bu harç, böreğinize enfes bir lezzet katacak. Baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.

Börek Hazırlama

İki adet yufkayı temiz bir tezgah üzerine serelim. Yufkaların üzerine hazırladığımız kıymalı harcı eşit şekilde yayalım. Yufkaları sıkıca rulo yapıp, 3-4 parmak genişliğinde dilimler halinde keselim. Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı un ve çırpılmış 1 adet yumurta sarısını karıştıralım. Bu karışımı, böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim. Üzerine 1 yemek kaşığı çörek otu serpelim.

Fırında Pişirme

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, çıtır böreklerimiz kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra, birkaç dakika dinlendirerek servis edelim. Sıcak servis edilmesi kıymalı börekin tadını daha da artıracaktır. Afiyet olsun!