Hızlı ve Lezzetli Milföy Mantı

Pratik bir akşam yemeği mi arıyorsunuz? O zaman bu çıtır çıtır milföy mantı tarifi tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, lezzetli kıymalı harç, eritilmiş tereyağı ve baharatların muhteşem uyumunu deneyimleyeceksiniz. Yoğurt sosuyla servis edildiğinde ise damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak! Hemen malzemeleri temin edip, bu kolay tarifi denemeye ne dersiniz? Hazırlık süresi oldukça kısa olduğundan, vaktinizi de oldukça tasarruf etmiş olacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli bir yemek arayışındaysanız, bu tarif mutlaka denemeniz gerekenlerden.

Malzemeler: Çıtır Mantı için Gerekliler

* 8 adet milföy hamuru
* 200 gram kıyma (dana veya kuzu)
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım çay kaşığı karabiber

Sos ve Pişirme İçin

* 4 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Yarım çay kaşığı kuru nane
* Tercihe göre yoğurt sosu (yoğurt, sarımsak, tuz)

Hazırlanışı: Adım Adım Milföy Mantı

Öncelikle soğanı incecik doğrayıp, kıymala birlikte bir tavada kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip, kırmızı etin suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tereyağını ve sıvıyağı bir tavada eritin. Pul biberi ve kuru naneyi ekleyip, karıştırın. Milföy hamurlarını kareler halinde kesin. Her kareye birer yemek kaşığı kıymalı harç koyun ve köşelerinden birleştirip, üçgen şeklinde kapatın. Hazırladığınız üçgenleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine erittiğiniz tereyağı-baharat karışımını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, altı kızarana ve üstü çıtır çıtır olana kadar pişirin. Sıcak olarak yoğurt sosuyla servis edin. Afiyet olsun!