Bu tarif, çıtır çıtır bir galeta unlu tavuk elde etmenizi sağlayacak. İhtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. 500 gram tavuk göğsünü, dilediğiniz boyutta küpler halinde doğrayın. Bir şişe maden suyu, tavuğun daha çıtır olmasını sağlayacak önemli bir etken. Bir adet yumurta, tavuğu iyice kaplayacak ve galeta ununun yapışmasını sağlayacaktır. 4 yemek kaşığı un, tavuğun lezzetini artıracak ve kıvamını dengeleyecektir. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ise, isteğe bağlı olarak ekleyebileceğiniz baharatlardır. Miktarları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Unutmadan, bolca sıvı yağ da kızartma için gerekli olacaktır. Yaklaşık 1 su bardağı yeterli olacaktır.
Galeta Unlu Tavuk Hazırlama Adımları
Öncelikle, tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine maden suyunu dökün ve en az 30 dakika bekletin. Bu işlem, tavuğun daha yumuşak ve sulu olmasını sağlar. Daha sonra, ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Diğer bir kapta ise unu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi karıştırın. Şimdi, her tavuk parçasını önce un karışımına, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak tekrar un karışımına bulayarak, iyice kaplayın. Bol miktarda sıvı yağda, orta ateşte altın rengi olana kadar kızartın. Kızartma işleminden sonra, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak sıcak servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz.
Lezzetli Galeta Unlu Tavuk'un Yanında Ne Servis Edebilirsiniz?
Bu enfes galeta unlu tavuk tarifini, patates kızartması, patates püresi veya fırında patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Salata ve çeşitli soslar da mükemmel birer tamamlayıcı olacaktır. Afiyet olsun!