Nefis Bir Lezzet: Paşa Böreği
Evinizde hazırlayabileceğiniz enfes bir
paşa böreği tarifiyle karşınızdayız! Her katı çıtır çıtır olan bu börek, lezzetli kıyma harcı ve özel sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlaması düşünüldüğünden çok daha kolay olan bu tarif, hem özel günlerinizde hem de hafta içi akşam yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir seçenek. Bolca tereyağı ve yoğurt kullanılan sos, böreğin çıtırlığını ve lezzetini zirveye taşıyor. Deneyenlerin vazgeçemediği bu tarifi mutlaka denemelisiniz! Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lezzetin tadına bayılacaklar. Malzemeler oldukça basit ve kolay bulunuyor, hazırlama süreci ise oldukça keyifli.
Malzemeler
Yufka Hamuru İçin:
- 500 gram elenmiş un
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Kıyma Harcı İçin:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı su
- 1 demet kıyılmış maydanoz
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sunum İçin:
Hazırlanış
Öncelikle yufka hamurunu hazırlayarak işe başlayalım. Unu, yumurtayı, tuzu ve suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru en az yarım saat dinlendirelim. Bu arada kıyma harcını hazırlayabiliriz. Soğanı kavurup kıymayı ekleyelim. Baharatları ve suyu ilave edip, suyunu çekene kadar pişirelim. Son olarak maydanozu ekleyip ocaktan alalım. Dinlenmiş hamuru açıp, yağlayıp, kıyma harcını yayalım. Rulo yapıp, dilimleyip, tepsiye dizelim. Üzerine sos malzemelerini karıştırıp gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis yapacağımız
paşa böreğimizi, üzerine yoğurt gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!