Lezzetli ve Hızlı Bir Tavuk Yemeği
Bu tarif, enfes bir akşam yemeği için ideal! İnceltilmiş tavuk göğüslerini çıtır pastırma ile sarıp, ızgarada kısa sürede pişiriyoruz. Her lokması ağızda dağılan bu tavuk girdabı, hem pratik hem de son derece lezzetli. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için mükemmel bir tercih. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede sofranızda olabilir. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 2 adet tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)* 100 gram pastırma (dilimlenmiş)
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1/2 tatlı kaşığı pul biber
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/4 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
1. Tavuk göğüslerini incecik açın. Her birini, pastırma dilimleriyle sarın.2. Küçük bir kapta, zeytinyağı, kekik, pul biber ve karabiberi karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı, pastırmayla sarılmış tavuk göğüslerinin üzerine sürün.
4. Sıvı yağ ile hafifçe yağlanmış ızgara tavasını orta ateşte ısıtın.
5. Tavuk girdaplarını her iki tarafını 4-5 dakika kızartın. Tavuk pişene ve pastırma kızarana kadar pişirmeye devam edin.
6. Sıcak olarak servis yapın. Yanına patates kızartması, salata veya pilav tercih edebilirsiniz.
7. Afiyet olsun!