Nefis Bir Lezzet: Hellimli Kadayıf Mantı

Uğraştırmayan, lezzetli ve pratik bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu hellimli kadayıf mantı tarifi, hem özel davetlerinizde hem de çay saatlerinizde damaklara şölen yaşatacak. Çıtır çıtır kadayıfın içindeki yumuşak hellim peyniri, eşsiz bir lezzet uyumu yaratıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta vaktinizi verimli kullanmanızı sağlayacak. Misafirlerinizi etkileyecek bu özel lezzeti mutlaka denemelisiniz. Ailenizle birlikte keyifli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Sunumu da oldukça şık olduğu için, görsel olarak da sofranızı zenginleştirecektir.

Malzemeler

* 2 paket hellim peyniri* 300 gram tel kadayıf* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
* 8 yemek kaşığı yoğurt
* 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
* 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Öncelikle, hellim peynirini küçük küpler halinde kesin. Tel kadayıfı parçalara ayırın. Her parçanın ortasına birer küp hellim peyniri yerleştirin ve kadayıfı peynirin etrafına sararak küçük paketler oluşturun. Daha sonra, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını kullanarak hazırladığınız kadayıf mantıları hafif kızarana kadar kızartın. Yoğurdu ve sarımsağı (isteğe bağlı) karıştırarak bir sos hazırlayın. Kızartılan mantıları servis tabağına alın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını ve kırmızı toz biberi ısıtın. Bu karışımı mantıların üzerine gezdirin ve yoğurt sosuyla servis yapın. Afiyet olsun!