Muhteşem Bir Lezzet: Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi

Sütlü tatlılara farklı bir boyut katmak ve sevdiklerinizi şaşırtmak için mükemmel bir tarif! Bu enfes tatlı, ağızda dağılan çıtır kadayıf ve kremalı muhallebinin mükemmel uyumunu sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özel günlerinizin veya hafta sonu tatlı keyfinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacak. Sunumu ile de göz dolduran bu tatlıyı yaparken keyif alacağınıza eminiz.

Malzemeler

A) Muhallebi İçin:

* 350 gram kadayıf* 1 litre süt
* 3 çay bardağı toz şeker
* 3 çay bardağı un
* 5 yemek kaşığı irmik
* 1 paket vanilin
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için)
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

B) Süsleme İçin:

* 1 çay bardağı çikolata sosu
* 1/2 çay bardağı toz Antep fıstığı

Hazırlanış

1. Adım: Muhallebinin Hazırlanması

Öncelikle, süt, şeker, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kapta, krem şantiyi paket üzerinde belirtilen miktarda süt ile çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.

2. Adım: Kadayıfın Hazırlanması ve Birleştirme

Kadayıfı geniş bir tepsiye yayın ve üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri serpin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kadayıfı soğumaya bırakın. Soğuyan kadayıflardan üçgenler kesin. Üçgen şeklindeki kadayıfları hazırladığınız muhallebi kremasıyla doldurun. Dövülmüş ceviz içi ile süsleyin.

3. Adım: Sunum

Hazırladığınız çıtır kadayıflı üçgen muhallebiyi çikolata sosu ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!