Nefis Çıtır Tavuk Hazırlama
8 adet kemiksiz tavuk kalçasını 3 su bardağı ayran, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 diş sarımsakla en az 2 saat marine edin. Bu işlem tavuk etinin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Daha uzun süre marine etmek daha iyi sonuçlar verir. Marine işlemi tamamlandıktan sonra tavukları iyice süzün. Ardından, 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 10 adet susamlı çubuk krakerin ezilmiş haliyle iyice kaplayın. Krakerler tavuklara çıtır bir kıvam kazandıracaktır. Bol sıvı yağda kızartın. Altın sarısı renk alana kadar kızartmaya özen gösterin. Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını süzdürün.Lezzetli Coleslaw Salatası
1 kalın dilim beyaz lahana, 1 ince dilim mor lahana ve 1 adet havucu ince ince rendeleyin. 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1/2 limon suyu ve 2 çay kaşığı tuzla karıştırın. Salatanın daha lezzetli olması için en az 15 dakika buzdolabında bekletin. Bu işlem salatanın bütünleşmesini sağlayacaktır. İsterseniz salatanıza daha fazla baharat ekleyebilirsiniz. Salatanın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde daha fazla yoğurt ya da mayonez kullanabilirsiniz. Kıtır tavuk burgerinizin vazgeçilmez tamamlayıcısı olacak.Burger Hazırlama ve Sunum
2 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı hardal, 1 diş sarımsak ve 3 adet kornişon turşuyu bir kapta iyice karıştırarak özel sosunuzu hazırlayın. Bu sos tavuk burgerinizin lezzetini daha da artıracaktır. 6 adet burger ekmeğinin içini 6 tatlı kaşığı mayonez ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız tavukları ekmeğin içine yerleştirin. Üzerine coleslaw salatası ve hazırladığınız özel sosu ekleyin. Arzuya göre ek malzemeler de ekleyebilirsiniz. Çıtır tavuk ve coleslaw salatasının muhteşem uyumunu tadın.Malzemeler
* Tavuk için: 8 adet kemiksiz tavuk kalçası, 3 su bardağı ayran, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş sarımsak* Kızartma için: 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 10 adet susamlı çubuk kraker
* Sos için: 2 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı hardal, 1 diş sarımsak, 3 adet kornişon turşu
* Coleslaw için: 1 kalın dilim beyaz lahana, 1 ince dilim mor lahana, 1 adet havuç, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1/2 adet limon suyu, 2 çay kaşığı tuz
* Ekmek için: 6 adet burger ekmeği, 6 tatlı kaşığı mayonez