Nefis Yanardağ Kurabiye Tarifi

Çocuklarınızın gönlünü fethedecek, misafirlerinizin damakta kalacak bir lezzet arıyorsanız, bu yanardağ kurabiye tarifi tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, görüntüsüyle de olduğu kadar tadıyla da herkesi büyüleyecek. Unutulmaz bir tatlı deneyimi için hemen denemenizi tavsiye ederiz. Püf noktalarıyla birlikte hazırladığımız tarifimiz, size mükemmel sonuçlar sunacak. Ailenizle birlikte keyifli vakit geçirerek, bu enfes kurabiyeleri birlikte hazırlayabilirsiniz. Özel günlerinizin ya da hafta sonlarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak bu kurabiyeler, mutfağınızda harikalar yaratmanıza yardımcı olacaktır. Malzemeleri bir araya getirerek, pratik ve lezzetli bir tatlıya kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 su bardağı nişasta
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 2,5 - 3 su bardağı un

Malzemeler: Süsleme

* 80 gram çikolata kreması
* 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Hazırlanışı: Adım Adım Yanardağ Kurabiye

Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini bir kapta iyice çırpın. Daha sonra nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru, istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirerek, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 12-15 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeler tamamen soğuyunca, üzerine çikolata kremasını volkan görünümü verecek şekilde sürün ve toz Antep fıstığı ile süsleyin. Hazırladığınız yanardağ kurabiyelerinizi sevdiklerinizle paylaşarak, tatlı bir anı yaratın.