Nefis Çörek Otlu Misket Kurabiyesi

Eşsiz lezzeti ve çıtır dokusuyla çay saatlerinizin yeni favorisi olacak çörek otlu misket kurabiyesi tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de damakta bıraktığı lezzet ile unutulmaz bir deneyim sunuyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çayınızın yanında, kahve molalarınızda veya misafirlerinize ikram etmek için ideal bir seçenek. Hazırladığınız kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyerek daha da şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli kurabiyelere bayılacaklar.

Gerekli Malzemeler

* 125 gram tereyağı
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı çörek otu* 1 adet yumurta beyazı
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı elma sirkesi
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4-5 su bardağı un

Hazırlanış Adımları

1. Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra yumuşamış tereyağını bir kapta sıvı yağ ile çırpın. Yumurta beyazını ekleyip karıştırmaya devam edin. Pudra şekerini ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Elma sirkesini ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak, unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamuru misket büyüklüğünde yuvarlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir süre bekletin. Afiyet olsun!