Nefis Bir Kahvaltı: Çörek Otlu Kabartma

Mayasız ve pratik bir kabartma tarifiyle kahvaltılarınıza lezzet katın. Bu tarifimizde, yumuşacık bir doku için özenle seçilmiş malzemeleri kullanıyoruz. Çörek otunun eşsiz aroması, kabartmanıza enfes bir tat katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, zamanınız kısıtlı olsa bile mükemmel bir kahvaltı seçeneği sunuyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetli kabartmalara bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Sıcacık çay veya kahve eşliğinde keyfini çıkarabileceğiniz bu tarif, hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak.

Gerekli Malzemeler

- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 su bardağı kızartma yağı

Hazırlanış

1. Yumurtayı, sütü, kabartma tozunu ve tuzu derin bir kapta çırpın.
2. Unu ve çörek otunu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı çok yoğun olmamalıdır, akışkan bir kıvamda olmalıdır.
3. Kızartma yağını geniş bir tavada kızdırın.
4. Hamurdan kepçe ile alarak kızgın yağa bırakın.
5. Her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
6. Kızarmış kabartmaları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
7. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız kabartmaları, reçel, bal, pekmez veya peynir gibi çeşitli kahvaltılık malzemelerle birlikte servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanına çay, kahve, süt veya meyve suyu da ekleyebilirsiniz.