Dolap Artıklarıyla Lezzet Şöleni

Dolapta kalan sebzelerinizi değerlendirmenin en kolay ve lezzetli yolu bu tarifte! Bu pratik sebzeli mercimek çorbası ile hem sağlıklı hem de ekonomik bir yemek hazırlayabilirsiniz. Çorbanızın kıvamını, sevdiğiniz sebzeleri ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Hızlıca hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu çorbayı mutlaka deneyin! Hazırlanışı oldukça basit, hemen başlayalım!

Malzemeler

* 1/2 adet kabak
* 1-2 parça brokoli
* 1 adet mor havuç
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 su bardağı kırmızı mercimek* 1 litre su (veya sebze suyu)
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1 çay kaşığı pul biber (veya tercihe göre kırmızı biber)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tercihinize göre sıvı yağ)

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Daha sonra doğranmış kabak, brokoli ve mor havucu ekleyin ve 5 dakika kadar soteleyin. Kırmızı mercimekleri ekleyip, bir süre daha kavurun. Ardından üzerine 1 litre suyu (veya sebze suyunu) ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tuz ve pul biberi ekleyin. Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) kısık ateşte pişirmeye devam edin. Piştikten sonra blenderdan geçirebilir veya çorbayı püre haline getirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze maydanoz veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu lezzetli sebzeli mercimek çorbasını, yanında taze ekmek veya çavdar ekmeği ile servis edebilirsiniz. İsterseniz limon suyu sıkarak da daha farklı bir tat elde edebilirsiniz.