Tarif Hakkında
Klasik pankek tarifine farklı bir lezzet katacak, doyurucu ve lezzetli bir alternatif sunuyoruz: Patatesli Pankek! Bu tarifle kahvaltılarınıza veya atıştırmalıklarınıza yeni bir boyut katabilirsiniz. Hem pratik hem de oldukça besleyici olan bu tarif, hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal. Hafta sonu kahvaltılarını zenginleştirmek ya da farklı bir akşam yemeği alternatifi arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde kolayca bulunabiliyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli pankeklerden çok memnun kalacak. Deneyin ve farklılığını görün!Malzemeler
Pankek Hamuru İçin:
* 2 adet orta boy patates (rendelenmiş)* 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1 adet büyük boy yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* ½ çay kaşığı karabiber
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı un
Sözlük
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartma için)Süslemek İçin:
* 1 çay bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş)* 1 dal taze soğan (ince kıyılmış)
Hazırlanışı
1. Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin. Fazla suyunu sıkın.2. Büyük bir kapta rendelenmiş patatesi, eritilmiş tereyağı, yumurta, tuz, karabiber, süt ve unu iyice karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
3. Orta ateşte bir tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Tavayı yağlayın.
4. Hazırladığınız hamurdan kepçe yardımıyla tavaya alın ve her iki tarafı altın sarısı rengi olana kadar pişirin.
5. Pişen patatesli pankekleri servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş cheddar peyniri ve ince kıyılmış taze soğan serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!