Tarif Hakkında
Bu tarif, doyurucu ve besleyici bir Sultan çorbası hazırlamanızı sağlayacak. İçindekiler oldukça basit ve çoğu evde zaten bulunan malzemelerden oluşuyor. Hazırlaması da oldukça kolay, kısa sürede lezzetli bir çorba sofralarınızda yerini alacak. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbanın tadına bayılacaklar. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve enerji verecek bir tercih. Bu tarifle, klasik Sultan çorbası lezzetini evinizde kolayca yakalayabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün! Sonrasında yorumlarınızı bekliyoruz.Çorba İçin Gerekli Malzemeler
* 1 adet patates* 1 adet havuç
* 2 yemek kaşığı bulgur
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 5 su bardağı su
Kıymalı Harç İçin Gerekli Malzemeler
* 300 gram dana kıyma* 1 adet soğan
* 2 yemek kaşığı galeta unu
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* ½ çay kaşığı karabiber
* ½ çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı tuz
* 1-2 dal doğranmış maydanoz
Yoğurtlu Sos İçin Gerekli Malzemeler
* 1 su bardağı süzme yoğurt* 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Öncelikle çorbanın temelini oluşturacak malzemeleri hazırlayalım. Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayalım. Bir tencereye zeytinyağını alıp, patates ve havucu hafifçe soteleyin. Ardından bulguru ve pirinci ekleyip, 1 dakika kadar kavuralım. Suyu ve tuzu ilave edip, kaynamaya bırakalım. Haşlanmış bezelyeyi de ekleyip, malzemeler yumuşayana kadar pişirelim.Kıymalı harç için; soğanı ince ince kıyıp, kıymayla birlikte bir tavada kavuralım. Galeta ununu, yumurtayı, baharatları ve tuzu ekleyip, karıştıralım. Kıyma piştikten sonra doğranmış maydanozu da ilave edelim.
Yoğurtlu sos için; yoğurdu ve unu bir kapta iyice çırpalım. Püre haline gelen çorbanın içine, kıymalı harcı ekleyip karıştıralım. Son olarak, yoğurtlu sosu ekleyip, bir taşım daha kaynatalım. Ocaktan alıp, sıcak olarak servis edelim.