Düdüklüde Kuru Fasulye: Pratik ve Lezzetli Bir Yemek
Pratik ve doyurucu yemeklerden hoşlananlar için harika bir tarifimiz var! Nefis bir lezzet sunan düdüklüde kuru fasulye tarifi, mutfakta zamanınız kısıtlı olsa bile kolayca hazırlayabileceğiniz bir seçenek. Bolca protein ve lif içeren bu yemek, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir tabak kuru fasulye, içinizi ısıtacak. Hazırlaması oldukça basit olan bu tarifi mutlaka deneyin ve sofralarınızı renklendirin. Siz de sevdiklerinizle birlikte bu enfes lezzetin tadına varın.Malzemeler
* 2 su bardağı kuru fasulye* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 4,5 su bardağı sıcak su
Hazırlanış
Öncelikle kuru fasulyeleri yıkayıp, en az 4 saat veya bir gece önceden suda bekletin. Daha sonra düdüklü tencerenize zeytinyağını ekleyip, ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince biber salçasını ve domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ekleyin. İyice yıkadığınız kuru fasulyeleri de tencereye ilave edin. Tuzunu ekleyip, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte düdükle yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişirme süresi fasulyenin türüne ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra kapağı açmadan önce düdüklünün buharını tamamen bırakmasını bekleyin. Ardından kapağı dikkatlice açıp, kuru fasulyelerin kıvamını kontrol edin. İstediğiniz kıvama gelmemişse, biraz daha pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!Püf Noktaları
* Daha lezzetli bir kuru fasulye için, pişirmeden önce fasulyeleri birkaç saat suda bekletin.* İsterseniz, kuru fasulyenize daha fazla baharat ekleyebilirsiniz.
* Pişirdikten sonra üzerine taze doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.