Hızlı ve Kolay Ezogelin Çorbası
Düdüklü tencereyle ezogelin çorbası yapmak hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de çorbanın kıvamını mükemmel tutmanıza yardımcı olur. Bu tarifimiz, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla, favori çorba tarifleriniz arasında yerini alacak. Pratikliği ve lezzetiyle öne çıkan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, doyurucu ve besleyici bir seçenektir. Hazırlık aşaması oldukça basit olup, kısa sürede sofranızda harika bir ezogelin çorbası tadabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacaklar. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, düdüklü tencerede pişirme işlemi oldukça hızlı gerçekleşecektir. Hazırlama süreci boyunca, her aşamayı dikkatlice takip ederek, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek- 1/2 çay bardağı bulgur
- 2-3 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
- 1 baş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu (veya su)