Ege'nin Lezzetli Sırları: Kabak Mücver

Bu tarifte, kabağın tazeliğini ve hafifliğini koruyarak, kızartmadan enfes bir mücver hazırlamayı öğreneceksiniz. Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini yansıtan bu tarif, hem sağlıklı hem de son derece lezzetli bir alternatif sunuyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu kabak mücver tarifi, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Malzemeleri özenle seçerek ve tarifteki adımları dikkatlice takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız, bu enfes lezzetin tadına bayılacaklar. Özellikle sebze sevenler için ideal bir yemek seçeneği. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 2 adet büyük boy kabak* 2 adet yumurta
* 6 yemek kaşığı un
* 1/2 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı toz biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 küçük kase beyaz peynir (ufalanmış)
* 1 küçük kase taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 küçük kase eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

Hazırlanış: Adım Adım Kabak Mücver

Öncelikle, kabakları yıkayıp rendeleyin. Ardından, rendelenmiş kabakları bir süzgeçten geçirerek fazla suyunu iyice sıkın. Bu işlem, mücverlerin daha kıtır kıtır olmasını sağlar. Bir kapta yumurtaları çırpın, üzerine unu, baharatları, kabartma tozunu ve ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Karıştırın. Sıktığınız kabakları da ilave edip iyice karıştırın. En son olarak, peynirleri ekleyip hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine mücverleri kaşık yardımı ile koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!