Tarifin Hikayesi

Pratik ve ekonomik bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçenek olan bu hindi fümeli ve dereotlu pişi, siz değerli okurlarımız için özel olarak hazırlandı. Hazırlık süresi oldukça kısa olan bu tarif, günlük hayatta hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi sunuyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sevilecek bu pratik tarifi denemeden geçmeyin! Tarifin en güzel yanı, evde kolayca bulunabilecek malzemelerle hazırlanması. Hem zamanınızdan hem de bütçenizden tasarruf etmenizi sağlayacak bu tarif, mutfağınıza yeni bir lezzet katacak. Sonuç olarak, hem doyurucu hem de lezzetli bir öğün için ideal bir seçim.

Malzemeler

* 1 adet ekmek hamuru
* 1 demet taze dereotu* 50 gram süzme peynir
* 60 gram hindi füme* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanış

Ekmek hamurunu küçük parçalar halinde koparın ve yuvarlak şekilde açın. Süzme peyniri, kıyılmış dereotu, doğranmış hindi füme ve kırmızı biberi bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamur parçalarının üzerine yayın. Hamurları ikiye katlayıp hafifçe bastırın ve yağlanmış tavada orta ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen pişileri servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edin. Yanına ayran veya salata ile servis edebilirsiniz. Bu enfes pişiler, kahvaltılarınızda veya akşam yemeklerinizde mükemmel bir seçenek olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir sonuç için, hindi füme yerine farklı bir füme et türü de kullanabilirsiniz. Ayrıca, dereotu yerine maydanoz veya farklı yeşil otlar da tercih edebilirsiniz. Pişirme sırasında tavayı fazla yağlamamaya özen gösterin. Aksi takdirde, pişiler yağlı olabilir. Pişirme süresi ocağınıza göre değişiklik gösterebilir. Pişilerinizi altın sarısı bir renk alana kadar pişirmeye özen gösterin.