Nefis Bir Elmalı Tarçınlı Turta

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla çay saatlerinizi renklendirecek harika bir tarçınlı elmalı turta tarifiyle karşınızdayız. Elmanın tatlılığı ve tarçının sıcaklığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Bu enfes lezzeti deneyerek siz de keyfini çıkarabilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem görsel hem de lezzet olarak beklentilerinizi karşılayacak. Aileniz ve misafirleriniz için özel günlerde veya hafta sonu kahvaltılarında gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Üstelik malzemeleri de oldukça kolay bulunuyor. Mutfağınızda harika bir aroma yaratmaya hazır olun!

Malzemeler: Hamur İçin

* 12 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet yumurta beyazı
* 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı su
* 1 paket kabartma tozu

Malzemeler: İç Harç İçin

* 5 adet orta boy elma (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı

Öncelikle hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp, yoğurun. Eğer hamur çok sert olursa, azar azar su ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış yuvarlak bir tart kalıbına yayın ve kenarlarını düzeltin. Elmaları, şekeri ve tarçını bir kapta karıştırın. Hazırlanan karışımı hamurun üzerine yayın. Üzerine iri çekilmiş cevizleri serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!