Nefis Anne Kurabiyesi
Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Bu pratik tarif sayesinde, kısa sürede misafirlerinizi etkileyecek lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem deneyimli hem de acemi aşçılar için ideal. Ailenizle birlikte keyifli bir mutfak deneyimi yaşayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir ikram hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bu kurabiyeler, hem görsel olarak çekici hem de lezzetli. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, en güzel tarifler sevgiyle yapılanlardır!Malzemeler
* 2 adet yumurta* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı ekşi krema
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı fındık (kırılmış)
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 2-3 su bardağı un (eleme işlemi yapılmış)
Hazırlanış
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Yoğurdu ve ekşi kremayı ilave edip karıştırın. Vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice karıştırın. Kırılmış fındıkları ve kuru üzümleri ekleyin. Ardından, yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.2. Hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Çeşitli kurabiye kalıplarıyla şekil verebilir veya istediğiniz gibi kesebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.