Sulu Yemeklerin Vazgeçilmezi: Sade Bulgur Pilavı

Özellikle etli yemeklerin, kuru fasulyenin ve çeşitli çorbaların yanında mükemmel bir uyum yakalayan bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, en sade haliyle bile sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hazırlaması oldukça pratik olan bu lezzetli yan yemeği, kısa sürede hazırlayıp, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilen ürünlerden oluşuyor. Bulgur pilavının püf noktası, doğru su miktarını ayarlamaktır. Suyun sıcak olması, bulgurun eşit şekilde pişmesini sağlar. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 2 su bardağı pilavlık bulgur* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 - 2,5 su bardağı sıcak su (bulgura göre ayarlanabilir)
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 adet kesme şeker (isteğe bağlı)

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp, tereyağı ve zeytinyağı karışımında hafifçe kavurun. Soğanlar pembeleşince, 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Ardından, sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Şeker de eklenebilir (isteğe bağlı). Suyun tamamı bulguru kaplayacak şekilde olmalıdır. Karışımı iyice karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresi bulgurun çeşidine ve suyun miktarına göre değişebilir. Pişirme süresi sonunda ocağı kapatıp, 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya turşu ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

* En lezzetli bulgur pilavı için, taze ve kaliteli bulgur kullanın.
* Su miktarını, bulgurun türüne göre ayarlamanız önemlidir. Eğer bulgurunuz daha sert ise, biraz daha fazla su ekleyebilirsiniz.
* Pişirme süresi boyunca, kapağı açmamaya özen gösterin. Bu, bulgurun daha iyi pişmesini sağlar.