Restoranlarda tadına doyamadığınız o eşsiz mercimek çorbası tadını artık evinizde de yakalayabilirsiniz! Sadece mercimek ve hafif kavrulmuş unun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, çorba severlerin yeni favorisi olacak. Sıcacık bir kış akşamında ya da misafirlerinize özel bir lezzet sunmak istediğinizde, bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifin en büyük özelliği, malzemelerin sade oluşu ve lezzetin yoğunluğudur. Basit adımlarla, kısa sürede enfes bir mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz, bu çorbanın tadına bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek- 6 su bardağı sıcak su - 1 adet orta boy soğan - 2 diş sarımsak - 2 tatlı kaşığı un - 1 çay kaşığı zerdeçal - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı pul biber - 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Ardından, sıvı yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Unu ekleyip sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun. Zerdeçal, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın. Daha sonra yıkanmış mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak blenderdan geçirebilirsiniz, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Bu tarifte kullanılan malzemelerin kalitesi lezzeti doğrudan etkiler. Taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Unu hafifçe kavurmak, çorbaya güzel bir aroma katacaktır. Mercimek çorbasının kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz; daha koyu bir çorba için daha az su kullanabilirsiniz. Son olarak, sıcak servis etmek lezzeti artıracaktır.