Muhteşem Bir Lezzet: Enginarlı Karidesli Burgu Makarna

Tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir burgu makarna tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte deniz ürünlerinin tazeliği ve enginarın eşsiz aroması, burgu makarnanın mükemmel dokusuyla buluşuyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu özel sofralarınız için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes makarnadan çok memnun kalacaklar. Hazırlanışı adım adım anlatılan bu tarifte, malzemeleri detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. İşte, sizleri mutfakta bekleyen eşsiz bir lezzet yolculuğu!

Malzemeler

* 200 gram burgu makarna* 300-400 gram karides
* 6-7 adet enginar (kalpleri temizlenmiş)
* 1/2 adet limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 5-6 adet sivri biber (ince doğranmış)
* 1 adet büyük boy kapya biber (ince doğranmış)
* 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
* 1 tutam kekik
* 1 tutam karabiber
* 1 tutam kuru fesleğen
* 1 tutam tuz
* 1 küçük boy kase mozzarella peyniri (rendelenmiş)
* 1 küçük boy kase parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 1 su bardağı makarna suyu

Hazırlanış

Öncelikle, burgu makarnayı tuzlu suda al dente olana kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenara alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Ardından, ince doğranmış sivri ve kapya biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Temizlenmiş enginar kalplerini ve rendelenmiş domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Karidesleri ekleyin ve karidesler pembeleşene kadar pişirmeye devam edin. Limon suyunu, kekiği, karabiberi, kuru fesleğeni ve tuzu ekleyip karıştırın. Haşlanmış burgu makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırın. Makarna suyundan 1 su bardağını ekleyerek sosun kıvamını ayarlaın. Son olarak, rendelenmiş mozzarella ve parmesan peynirlerini ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Bu tarifte taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Karideslerin çok fazla pişmemesine dikkat edin, aksi takdirde sert olabilirler. Makarna suyuyla sosun kıvamını ayarlamak, daha lezzetli bir sonuç almanızı sağlar. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz.