Tarif Hakkında
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, enfes acılı tavuk topları artık evinizde! Bu pratik tarifle, dışarıda yediğiniz o lezzeti kolayca yakalayabilirsiniz. Hem zamandan hem de paradan tasarruf ederek, sağlıklı ve güvenilir malzemelerle hazırlayacağınız bu tarif, tüm ailenizi mest edecek. Sıcacık, çıtır çıtır tavuk parçalarını sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve hızlıdır. Hemen denemeye başlayın ve farkı hissedin. Afiyet olsun!Malzemeler
- 1 paket kemiksiz tavuk göğsü
- 1/2 paket galeta unu
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 2 adet yumurta
Hazırlanışı
1. Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın.2. Ayrı bir kapta unu, kırmızı toz biberi ve sarımsak tozunu karıştırın.
3. Başka bir kapta yumurtaları çırpın.
4. Tavuk parçalarını önce un karışımına, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayarak çıtır bir kaplama elde edin.
5. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın.
6. Hazırladığınız tavuk parçalarını kızgın yağda altın sarısı ve çıtır kıvam alana kadar kızartın.
7. Fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzün ve sıcak sıcak servis yapın. Bu acılı ve çıtır tavuk tarifini, istediğiniz soslarla da zenginleştirebilirsiniz.