Muhteşem Trileçe Kekinin Sırrı

Pastanelerdeki lezzetli trileçe'lerden ayırt edilemeyecek kadar enfes bir tarifle karşınızdayız! Nefis şerbeti, yumuşacık keki ve akılda kalıcı karamel sosuyla bu ev yapımı trileçe, tadan herkesi kendine hayran bırakacak. Her lokmada ağızda dağılan dokusuyla, unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayabileceğiniz bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizin ya da hafta sonlarınızın vazgeçilmez tatlısı olacak. Sıcacık bir fincan çay ya da kahve eşliğinde servis edebilirsiniz. Unutulmaz bir tatlı deneyimi için hemen yapmaya başlayın!

Malzemeler: Kek, Şerbet ve Karamel

Kek Malzemeleri

  • 6 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık

Şerbet Malzemeleri

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket sıvı krema

Karamel Sos Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası

Hazırlanışı: Adım Adım Trileçe

Kek Hazırlığı

Öncelikle kek için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Yumuşak ve kabarık bir kek elde etmek için malzemeleri iyice karıştırmanız önemlidir. Fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.

Şerbet ve Karamel Hazırlığı

Şerbet için malzemeleri bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Karamel sosu için şekeri eritin, diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.

Birleştirme ve Servis

Soğuyan keki şerbetle iyice ıslatın. Üzerine karamel sosu gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Bu enfes ev yapımı karamelli trileçe, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir tatlı. Afiyet olsun!