Evde Kolay Kazandibi Hazırlama
Karamelize tadıyla damağınıza bayram yaşatacak enfes bir kazandibi tarifi sizlerle! Bu pratik tarif sayesinde, zahmetsizce evinizde harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Hazırlama aşaması da oldukça kolay, deneyin ve görün! Bu tarifle misafirlerinizi etkileyecek enfes bir lezzet sunabilirsiniz. Özel günlerinizde veya hafta sonu tatlı keyfi için ideal bir tercih olacaktır. Aileniz ve sevdikleriniz bu muhteşem kazandibiye bayılacaklar.Gerekli Malzemeler
- 1200 ml süt- 184 gr toz şeker
- 65 gr nişasta
- 45 gr pirinç unu
- 30 gr tereyağı
- 5 gr vanilya
- 65 gr pudra şekeri
- 5 gr tarçın
Kazandibi Hazırlama Adımları
1. Öncelikle, bir tencereye sütü ve toz şekeri ekleyip, orta ateşte karıştırarak şekeri eritin.2. Ayrı bir kapta nişastayı ve pirinç ununu karıştırın.
3. Kaynamaya başlayan süt karışımına, nişasta ve pirinç unu karışımını yavaşça ekleyerek sürekli çırpın.
4. Kıvamı koyulaşana ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Bu aşamada sürekli karıştırmak çok önemli, aksi takdirde yanma riski vardır.
5. Tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, hafifçe soğumaya bırakın.
6. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçını ekleyerek karıştırın.
7. Kase veya fırın kabına döküp, soğumaya ve kıvam almasına bırakın. Daha sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!