Ev Yapımı Kremalı Tavuk Çorbası

Hazır çorbaların en sevilenlerinden olan kremalı tavuk çorbasını, evde kolayca ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimizde, ev yapımı tavuk suyu ve haşlanmış tavuk eti kullanarak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir çorba elde ediyoruz. Tarifimiz hızlı ve kolaydır, yoğun bir günün ardından bile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı çorbanın sunduğu eşsiz lezzeti deneyimlemek için, aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz. İsterseniz çorbanıza daha fazla sebze ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Çorbanızın kıvamını da dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha koyu bir çorba için daha az su kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 1 adet tavuk budu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 200 ml krema
* 4 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk budu haşlanarak, suyu ayrı bir kapta saklanır. Haşlanmış tavuk eti didiklenir. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir ve üzerine un eklenerek çırpılır. Ardından tavuk suyu yavaşça eklenir ve sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca, didiklenmiş tavuk eti, tuz ve karabiber eklenir. Krema eklenerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edilir.

İpuçları

Daha yoğun bir aroma için, tavuk suyuna birkaç dal taze kekik veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Çorbanın kıvamını daha yoğunlaştırmak isterseniz, biraz daha un ekleyebilirsiniz. İsterseniz, çorbaya havuç, patates gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.