Tarif Hakkında
Bu enfes biscotti tarifiyle çay saatlerinizi daha da keyifli hale getireceksiniz. Sevdiklerinizi bu nefis kurabiyelerle şımartın. Özellikle kahve ve çay gibi sıcak içeceklerle mükemmel bir uyum yakalayan bu tarif, pratikliği ve lezzeti bir araya getiriyor. Malzemelerin doğal ve sağlıklı olması da bir diğer avantajı. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızın damak tadına hitap edecek bir lezzet şöleni sunuyor. El yapımı kurabiyelerin eşsiz tadını doyasıya yaşayacaksınız.Malzemeler
* 2 adet yumurta* 1 çay bardağı pekmez
* 8 adet kuru incir (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı çiğ badem (büyük parçalar halinde kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
* 8 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
1. Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın. İncirleri ince ince kıyın. Bademleri büyük parçalar halinde kıyın. Bir kapta yumurtaları ve pekmezi çırpın. Daha sonra Hindistan cevizi yağını ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından tam buğday unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış incirleri ve bademleri de ekleyip hafifçe karıştırın.2. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen hamuru tepside biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, hamuru uzunlamasına ikiye kesin ve tekrar tepsiye yerleştirin. Daha sonra yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin. Kurabiyelerin kızarmasını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın.
3. Tamamen soğuyan biscottileri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!